В периода 05.12 – 07.12. 2022 г., в гр. Патра, Република Гърция се проведе работна среща на европейските партньорите по проект „Повишаване на иновациите в образованието и научните изследвания на Палестина в областта на прецизното земеделие“ – BoostingInnovationinEducationaNdREsearchoFPrecisionAgriculTureinPalestine (BENEFIT). Целта на срещата бе оценка на разработените от палестинските партньори учебни материали.

Домакин на събитието бе University of Patras,  Гърция. Работната среща е по пакет WP2 (разработване на учебни материали). Тридневната среща започна с посещение на лабораторията по Възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), която е специализирана в разработването на материали и технически средства в областта на ВЕИ и съхраняване на енергията.

През втория ден оценителите, представлявани от участници в проекта от Гърция, Чехия, Словакия и България направиха цялостна оценка на качеството на разработените учебни материали. Направи се повторна проверка на разработените учебни планове и се нанесоха необходимите корекции, според предварително заложените теми и съдържание. От българска страна участваха проф. д-р Николай Михайлов, доц. дн Борис Евстатиев и доц. д-р Сехер Кадирова.

През третия ден оценителите извършиха прецизен преглед на материалите, проверка за използвани шаблони, съдържание, въпросници и др. изисквания, заложени в проектното предложение.

Заключителната част завърши с беседа и планиране на следващите дейности по проект БЕНЕФИТ.