Споразумение №: 2022-1-BG01-KA220-HED-000088178

На 16.01.2023 г. се проведе първата работна среща на партньорите по проект „Разработване на учебен план за климатични промени, базиран на съвременни технологии” (TecChed).

Той се финансира в рамките на Програма ЕРАЗЪМ+, ключова дейност КА2, област Висше образовани (2021-2028). Проектът е с бюджет 250 000 € и продължителност 24 месеца. Изпълнява се от 7 партньори от 6 страни: Русенски университет „Ангел Кънчев“, България (водещ партньор); Ege University, Турция; Vytauto Didziojo Universitetas, Литва; Liepajas Universitate, Латвия; Bitlis Eren Üniversitesi, Турция; Eurogeo VZW, Белгия и EOLAS S.L., Испания.

Целта на проекта е да се разработи обучителна електронна платформа за подпомагане на обучението на студенти в областта на климатичните промени.

Работната среща стартира с приветстване към участниците от проф. Николай Михайлов и представяне на дневния ред. От Русенски университет присъстваха проф. Николай Михайлов (ръководител), доц. дн Борис Евстатиев, доц. д-р Цветелина Георгиева, доц. д-р Атанас Атанасов, доц. д-р Сехер Кадирова и гл. ас. д-р Цветелин Георгиев.

Доц. Озге Андъч от Ege University в Турция представи задачите и разпределението им между партньорите. Доц. Бахадир Намдар, (Турция) запозна участниците с целите на проекта, необходимите анализи и методология, както и дейностите по работен пакет 2.

Проф. Линдва Павитола от Латвия даде подробности относно предстоящите задачи по работен пакет 3, свързан с подготовката на учебно пособие.

По работен пакет 4 “Разработване на дигитална платформа за обучение” Карл Донерт от Белгия представи вижданията си относно дизайн на платформата, разработката на прототип, планирано обучение на преподаватели и др.

На срещата също така бяха обсъдени структурата и отговорностите на различните органи за управление, както и въпроси, свързани с изпълнението на бюджета.