Русенският университет традиционно организира научни събития през месеците май и юни. Едно от по-важните е Младежкото иновативно ЕКСПО. В рамките на това събитие ученици, студенти, докторанти и млади учени демонстрират техните идеи и разработки с помощта на презентации, видео материали, прототипи, научни публикации и др.

На 10 юни 2022 в Канев център на Русенския университет, се проведе шестото Младежко иновативно ЕКСПО. Работният екип на проекта BENEFIT от университета също участва в него със щанд. Там бяха представени основните цели, тяхната реализация и постигнатите резултати от проекта. Имаше голям интерес към дейностите на проекта от страна на студенти и преподаватели, специализиращи в областта на селскостопанската техника и технологии. Разработените теми в областта на прецизното земеделие, представени с помощта на видео материали, презентации, примери и упражнения, както и специализиран инструмент за разработване на учебни планове и програми (Terms of References) бяха особено интересни за посетителите.

Медийните партньори на ЕКСПО-то също така разпространиха информацията към всички заинтересовани страни от академичната общност, бизнеса и индустрията, специализиращи в областта на прецизното земеделие.