На 11, 12 и 27 ноември и 9 декември 2019 г. се проведоха нови четири обучения по проекта “Адаптация на обучението по технически и естествени науки към изискванията на Индустрия 4.0”, съответно в Средно училище “Васил Левски”, Професионалната гимназия по промишлени технологии “Атанас Цонев Буров”, Професионалната Гимназия по Механотехника “Юрий Гагарин” и СУ за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ”. На срещите проф. Николай Михайлов запозна присъстващите учители с целите на проекта, а именно подобряване качеството на обучение по технически и естествени науки в средните училища чрез използване на виртуална реалност.

Доц. Борис Евстатиев представи пред присъстващите разработените общо осем на брой виртуални лаборатории в областите електротехника и електроника, топлотехника и електрически измервания. Присъстващите учители получиха инструкции за работа с виртуалната среда в портала DigEdu, както и методички за изпълнение на самите упражнения.

Училищата ще имат възможност да използват разработените виртуални лаборатории по време на обучителния процес. Очакванията са това да доведе до повишаване както на мотивацията на средношколците, така и на качеството на тяхното обучение.